doterra-trio-3

DoTERRA Essentiële oliën

Steeds meer mensen worden zich bewust van het (genezend) vermogen van onze natuurlijk. Onze natuur geeft ons vele verschillende mogelijkheden om ons te helpen met onze gezondheid. niet alleen onze fysieke gezondheid maar ook onze emotionele gezondheid.

Essentiële oliën zijn hier zo’n voorbeeld van. Dit vluchtige aromatische deel van de plant heeft zeer krachtige genezende eigenschappen. De meeste mensen kennen deze mooie oliën alleen van het olie brandertje met een kaarsje er onder.

Er zijn maar weinig echte zuivere oliën op de markt en na een informatie avond weet je waar een goede olie aan moet voldoen. Daarnaast leer hoe je ze op een verantwoorde manier kunt toepassen. Een essentiële olie is immers 50 tot 70 keer sterker dan een kruidenpreparaat en daarom belangrijk hiervan de beginselen te kennen.

Algemene informatie
Essentiële oliën hebben krachtige, reinigende eigenschappen en zijn van nature anti-micro bacterieel. Met hun unieke chemische structuur kunnen ze direct door de huid worden opgenomen en zorgen ze voor onmiddellijke reactie daar waar het is aangebracht. Bepaalde etherische oliën kunnen ook worden gebruikt als voeding, waarbij ze helpen uw vitaliteit en welzijn te bevorderen.

De Dotterra oliën kunnen op verschillende manieren gebruikt worden.

Aromatisch gebruik:
Ons gevoel van geur heeft invloed op ons lichaam en onze emoties, het stimuleert de hormonen en beïnvloedt de stofwisselingsprocessen. Bepaalde essentiële oliën die in de lucht worden verspreid (d.m.v. een diffuser) werken zeer stimulerend, terwijl andere meer kalmerend en rustgevend werken.

Direct aanbrengen op de huid:
Vanwege de natuurlijke moleculaire samenstelling zijn essentiële olie veilig voor de huid en worden ze gemakkelijk door de huid opgenomen om naar de bloedbaan geleid te worden, dit geeft inwendig enorme voordelen voor heel het lichaam.

Inwendig gebruik:
Essentiële oliën kunnen ook gebruikt als voedingssupplement om zo ondersteuning te geven aan onze gezondheid. Sommige essentiële oliën hebben krachtige antioxiderende eigenschappen, terwijl andere helpen om ontstekingsreacties tegen te gaan. Ze zijn veilig voor inwendig gebruik. Wanneer het niet verstandig is om in te nemen staat dit nadrukkelijk op het etiket of de draaidop is daar op aangepast.

Kortom een PRO-actieve ondersteuning voor uw vitaliteit en gezondheid.

Enkele voorbeelden:
Lavendel:
Kalmerend en ontspannende eigenschappen.
Brengt het lichaam in evenwicht.

Lemon:
Heeft reinigende en verfrissende eigenschappen.
Is stemming verhogend en prikkelt de zintuigen.

Peppermint:
Is nuttig om de ademhaling te vergemakkelijken.
Helpt bij spijsverteringsproblemen, verlicht darmkrampjes, werkt koortsverlagend, verminderd hoofdpijn, zorgt voor een frisse smaak.

Regelmatig geeft PRAKTIJK-PREVENT uitleg over deze bijzondere oliën, hebt u interesse bel voor informatie over deze bijzondere oliën of stuur een e-mail.

Vraag naar een kortingsaccount! Dit geeft al 25% korting op de producten die je wil bestellen. Voor de vele leuke voordelen van een kortingsaccount neem van via mail of telefonisch contact op! susanne@praktijk-prevent.nl